Poliüretan zemin kaplama, son yılların en fazla rağbet gören yer döşeme yöntemlerinin başında yer almaktadır. Özellikle de poliüretan köpük kullanılarak yapılan yalıtım işlemleri de yer kaplamadan bağımsız olarak popülerlik kazanmıştır. Poliüretan kaplama, tıpkı epoksi zeminler gibi antibakteriyel etkiye sahip olması ile de ön plana çıkmaktadır.
Bu tip zemin kaplama yöntemlerinin tercih edildiği alanlar da oldukça önemlidir. Oldukça etkili bir kaplama yöntemi olan poliüretan zeminlerin de hemen hemen her alanda kullanıldığı görülmüştür.
Poliüretan Zemin Kaplama Nedir?
Poliüretan zemin kaplama, son dönemin her alanda kullanılan kaplama yöntemlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu zemin kaplama yöntemi, hem dayanıklı hem de steril olması nedeniyle özellikle yoğun alanlarda tercih edilmektedir. Poliüretan zemin boyası kullanılarak da uygulanan bu yöntem, fabrika ve çeşitli iş bölgelerinde sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir.
Poliüretan yer kaplaması, doğru uygulandığı takdirde uzun yıllar boyunca herhangi bir sorun yaşatmadan kullanılabilir. Yıpranma oranı oldukça düşük olan bu zeminlerin rahat bir kullanım alanı yarattığı da görülmüştür. Tüm bu sebeplerden de dolayı poliüretan malzeme ile kaplanan zeminler oldukça popüler bir hale gelmiştir.
Poliüretan Zemin Kaplama Ne İşe Yarar?
Poliüretan zemin kaplama, kaplama yapılan alanın daha güçlü ve dirençli olması bakımından büyük önem teşkil etmektedir. Darbelere ya da dışarıdan gelen diğer faktörlere karşı dayanıklı olan bu kaplama işlemi, uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Bu da poliüretan kaplamanın genellikle yoğun trafiğe sahip alanlarda tercih edilmesine neden olmaktadır.
Poliüretan kullanılarak yapılan zemin kaplama işlemi, aynı zamanda steril ve hijyenik olma özelliğine de sahiptir. Bu kaplamalar antibakteriyel olmaları nedeniyle de sıklıkla tercih edilir. Öyle ki poliüretan ile kaplanmış olan zeminlerin kolay temizlenmesi de söz konusudur.
Herhangi bir şekilde sıvı geçirgenliği bulunmayan bu zemin kaplama yönteminde kir ya da pas tutumu da söz konusu olmamaktadır. Bu tip zeminler sıvı geçirgenliğinin yanı sıra ses ve ısı geçirgenliği de bulunmayan zeminler olarak bilinir. Dolayısıyla bu zeminlerin doğal yollu bir yalıtım sağladığı da göz önüne alınmalıdır.