Epoksi zemin kaplamaların kullanım, temizlik, şık görünüm ve dayanıklılık açısından tercih edildiğini açık ve net olarak söyleyebiliriz. Ancak seramik, parke kullanımına olan alışkanlığımız nedeni ile epoksi zemin kaplamalara yönelik eksik bilgilere sahip olabilirsiniz. Bu nedenle sizlere epoksi zemin kaplamalara ilişkin 7 ipucu paylaşmak istiyoruz.
Epoksi Zemin Kaplamalara İlişkin İpuçları
Günümüzde pek çok alanda tercih edilen epoksi zemin kaplamaların doğru yapılması ve dayanıklı olması adına, gereken yedi ipucuna göz atmakta fayda var.
- İlk olarak, ihtiyaca uygun zemin yapısını seçmek oldukça önemlidir.
- İkinci husus da mat veya parlak olarak uygulanabilen zemin kaplamaları oldukça dayanıklı ve maliyet olarak da ucuz olması dolayısıyla tercih edilmelidir.
- Üçüncü ipucu olarak, epoksi zemin kaplama işlemleri uzmanlık gerektirir. Atlanan en ufak bir pürüz ileride ciddi sorunlar yaratacağından uzman kuruluşlarla çalışılmalıdır.
- İşi doğru şekilde yapmanın dördüncü ipucu ise, epoksi uygulanacak beton zeminin oldukça iyi bir şekilde temizlenmesi gerektiğidir.
- Beşinci husus da, kullanılacak malzemenin uygulanacak zemine uyması gerekliliğidir. Bu seçim yapılmazsa sadece bir kez uygulanabilen epoksi hizmeti boşa gidecektir. Herhangi bir kazıma ya da düzeltme işlemi oldukça zordur.
- Altıncı olarak, uygulamaya başlamadan doğru bir projelendirme yapmak ve bu projeye verilen hizmet boyunca uymak gerekmektedir.
- Yedinci ve son olarak da, insanların evlerinde şıklığı, rahatlığı ve dayanıklılığı istiyorlarsa uzun süre kullanım sağlayan epoksi zemin kaplama yaptırmalarında fayda var.
Bonus İpucu: Antibakteriyel özellik istiyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğimiz tek zemin kaplama çeşididir. Neden mi?
Antibakteriyel Özelliği İle Epoksi Zemin Kaplama
Antibakteriyel zemin kaplama çözümleri, sağlık açısından hiçbir sorun yaratmayan endüsrtiyel uygulamalardır. Antibakteriyel zemin kaplamalar, iki bileşenli sıvı ve jel kıvamında olan maddeler kullanılarak yapılmaktadır. Bu sayede zemine dökülen epoksi reçineleri hızlı bir şekilde kurumaya başlar ve sertleşir.
Kuruma işlemi yaklaşık 1 hafta sürer ve zemin hazır hale gelir. Yaklaşık 0.5 ila 2 mm arasında oluşan derinliklerle uygulanan antibakteriyel zemin kaplama uygulamalar, maliyeti de oldukça düşük ve üzerinde ağır işler yapılmasına rağmen oldukça dayanıklı bir hizmet olarak karşınıza çıkıyor.