Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Aşamaları

Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Aşamaları
Epoksi zemin kaplama dediğimiz uygulama artık günümüz de hemen her yerde karşılaşabileceğimiz, sıklıkla tercih edilen zemin kaplama türlerinden biri haline gelmiştir. Daha önce ki dönemlerde yine inşaat işlerinde birçok alanda kullanılan epoksi son yılların gözde kaplama malzemelerinden biri haline gelmiştir. Dekoratör, mimar ve inşaat mühendislerinin görseli yüksek bir ürün olasından ötürü tercih ettikleri epoksi kaplamalar, birçok sirkülasyonu yüksek alanda da maliyet ve kullanış özellikleri bakımından tercih edilmektedir. Peki ya epoksi zemin kaplama uygulama aşamaları nelerdir ve bu kaplamanın uygulaması nasıl yapılır eminiz ki bu konuda epoksi ile ilgili merak edilenler arasındadır.
Adım Adım Epoksi Zemin Kaplama
Bir zemine epoksi kaplama yapabilmek için öncelikli olarak yapılması gereken şey zemin analizidir. Yani epoksi zemin kaplama uygulama aşamaları en başta keşif ile başlar. Zeminin şuan ki durumu, üzerinde olan malzeme, hasarlı veya zedeli olup olmadığı, düzleştirme gerektirip gerektirmediği gibi konularda yapılacak olan bir incelemeden sonra, uygulamanın nasıl yapılacağı kararı verilebilir.
Zeminde herhangi bir düzeltme gerekiyorsa öncelikli olarak bunun yapılması gerekmektedir. Bu düzeltme işlemi sonrasında, aradan gerekli süre geçti ise astarlama işlemine başlanır. Astar kat zeminin durumuna göre bir ya da bir kaç tane olabilir. Sonrasında üç boyutlu bir kaplama yapılacak ise resim döşenmesi, logo ya da desen çalışması ve yahut boya işlemi ile epoksi zemin kaplama uygulama aşamaları yapılmaktadır. Son perdede ise epoksi zemin kaplama uygulama aşamaları için yapılacak şey sertleştirici karışımlı ve cam görünümlü sıvı epoksinin zemine dökülmesi ve pürüzsüz şekilde yayılmasıdır.
Anlatımda bu denli basit olan epoksi kaplama işlemi, uygulamada maalesef bu kadar pratik değildir. Özen ve dikkat gerektiren bir işlem olması, isteği ve merakı olan herkes tarafından kullanılabilmesine imkan tanıyan, bir ürün olmadığını göstermektedir. Uygulama ile ilgili yapılacak en ufak bir hata sonucu bozabilir ve hızla sertleştiği için düzeltmeye imkân tanımaz. Bu nedenle kesinlikle ve kesinlikle doğru sonuca ulaşabilmek için profesyonel bir kişi tarafından uygulanmalıdır.