Epoksi İçinde Baloncuk Olmaması Nasıl Sağlanır?

Kaplama endüstrisinin en önemli gereklerinden ve uygulamalarından biri olan epoksi, uygulanması zamanında ve sürecinde pek çok konuda özene ihtiyaç duyan ve dikkat edilmesi gereken önemli bir uygulamadır ve bu uygulamayı en iyi şekilde gerçekleştirmek için epoksi karışımının belirli düzene göre hazırlanması gerekir. Hazırlamak ise bir kısımda zordur ve gerekli malzemelerin gereğine göre konulması durumunda, ek bir zorluğa ihtiyaç yoktur ve bu sebeple malzemelerin tercihi karışımın hazırlanmasına doğrudan etki edecektir. Klasik bir epoksi kaplama için epoksi karışımı hazırlarken, epoksinin reçine ve sertleştirici adında iki tane malzemeye ihtiyacı vardır ve bunların en iyi şekilde seçilmesi ve yeterince konulması gerekir. Uygulanacak olan alanın büyüklüğüne göre seçilen malzeme yoğunluğu belirlendikten sonra, karıştırılma işlemi için karıştırma kabına dökülmesi gerekmektedir. Peki, karıştırma işlemi sırasında, epoksi içinde baloncuk olmaması nasıl sağlanır? Bu soru karıştırma işleminin şiddetine ve içindekilerin detayına göre değişkenlik göstermektedir.
Epoksi karışımının içerisine dâhil edilecek olan malzemeler seçildikten sonra, karıştırma işlemi gerçekleştirilir ve bu işlem uzun bir süre boyunca devam eder. Epoksi içinde baloncuk olmaması nasıl sağlanır? Sorusu ise burada önem kazanmaktadır. Karışımın gerekli miktarda kaba dökülmesinden sonra, karışım uzun müddetçe aynı seviyede karıştırılması gerekir. Hızlı veya yavaş karıştırmak yanlış olacağı için, orta seviye bir hızda karıştırma işlemine devam edilmelidir. Daha sonra karıştırdıkça baloncukların azaldığı görülecektir ve baloncukların tamamen ortadan kaldırılması için karıştırma işlemine aynı şekilde devam edilmesi gerekir.
Epoksi Karışımının Detaylı Şekilde Hazırlanması İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kaplamaların en önemli yapı malzemesi olan epoksi karışımının içerisinde, temel olarak reçine ve sertleştirici bulunmakta ve bu madde karışıma belirli seviyede ve ölçekte konulması gerekmektedir. Epoksi içinde baloncuk olmaması nasıl sağlanır? Sorusu burada önemlidir ve hazırlanan karışımın uzun süre aynı seviyede karıştırılması gerekir. Bu işlem, baloncuklar tamamen yok olana kadar devam edilmelidir. Karışımın hazırlanmasında alanın büyüklüğü ve epoksi kaplamasının kalınlığı önemli olacağı için, alana göre malzeme miktarının belirlenmesi gerekir ve bu miktara göre karıştırma süresi uzamakta ya da kısalabilmektedir.