Endüstriyel Beton Zemin Sistemleri Nelerdir?
Endüstriyel beton zemin sistemleri nedir? Sorusu adından da anlaşıldığı gibi otopark, benzin istasyonu, fabrika, depo, havaalanı pisti vb. ağır yük taşımaya müsait olan zemin işlemlerine kapsamaktadır. Endüstriyel beton epoksi zemin kaplama yaparken gerekli olan tüm koşulların yerine getirilmesi gerekir. Aksi takdirde zeminler zamanla sorunlar çıkararak tamirat masrafı yaratmaktadır.
Endüstriyel Beton Zemin Sistemleri Nasıl Yapılır?
Belirlenen alanda öncelikli çalışmalar yapıldıktan sonra endüstriyel beton atılmaktadır. Beton atılacak saha alt dolgusu en az 25 cm kalınlığında olmalıdır. Hazırlıklar bittikten sonra atılacak olan endüstriyel beton zemin sistemleri nelerdir? Diye açıklayacak olursak;
- Toprak zemine oturan beton: Betonun altındaki ve içindeki suyun, yarıca ince malzemenin emilmesini önlemek amacıyla aktarılır. Polietilen örtü gergin bir şekilde yüzeye düzgün olarak serilir. Döküm esnasında kaymanın önlenmesi için bazı bölümlere plastik bant yapıştırılır.
- Tek katlı donatılı olarak yapılacak döşemelerde: Çelik hasır üzerinde bir sıra olarak aktarılmaktadır. Ek yerlerinden birbirine bağlanmaktadır. Döşeme esnasında iki gözün birbiri üzerine gelmesine dikkat edilmelidir.
- Betonarme döşeme üzerindeki zemin betonlarında: Yüzey tamamen partiküllerden arındırıldıktan sonra işlem başlar. Çelik kalıplar monte edilir, beton bitiş kotu ayarlanır, seviye kontrolü yapılır. Kolon ve duvarlar levha ile kaplanarak çatlamanın önüne geçilip endüstriyel beton zemin sistemleri sağlamlaştırılır.
- Çift katlı donatılı olarak yapılacak döşemelerde: Çelik hasır iki kat olarak döşenir. Ardından Z tipi sehpa döşenmesi yapılarak üzerine iki kat çelik hasır atılır. Yöntemler ile beton serme işlemleri yapılmaktadır.
Endüstriyel Beton Zemin Sistemleri Faydaları Nelerdir?
Sürekli ağır yük ve aşınmalara maruz kalan alanlar, yapılan işin aksamasına ve aynı zamanda maliyetlerin artmasına neden olmaktadır. Geçici olarak uygulanan çözümler verim sağlamamaktadır. Endüstriyel beton zemin sistemleri uygulandığı alandaki aşınmaları en az seviyeye düşürmekte, ayrıca ağır yükü kaldırma kapasitesinden dolayı bir hasar oluşturmamaktadır.
Böylece kullanılan alanın sürekli açık olması neticesinde katlanılan gizli maliyet sıfırlanmış olmakta, yapılacak olan tamir ve tadilat masrafı da ortadan kalkacaktır. Ayrıca alanda çalışanların, çalışma esnasında bir kazayla karşılaşma riskini ortadan kaldırdığından dolayı daha güvenli bir çalışma ortamı sunmaktadır.
Endüstriyel Beton Zemin Fiyatları
Endüstriyel beton zemin fiyatları ile alakalı bilgi almak için aşağıda ki formu doldurabilirsiniz. Müşteri temsilcimiz en yakın zamanda size geri dönüş sağlayacaktır.