Derzsiz Terrazzo zemin kaplama uygulaması, mimari uygulamaların içinde oldukça fark yaratan ve hızlı uygulanarak estetik açıdan muhteşem görüntüler ortaya çıkaran bir zemin kaplama çeşididir. Derzsiz bir şekilde yapılan bu uygulama, yüksek bağlayıcılığa sahip, kimyasal ve mekanik dirence karşı oldukça dayanıklı zemin kaplama uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor.
Peki, Neden Derzsiz Terrazzo Zemin Kaplamayı Tercih Etmeliyiz? Derzsiz Terrazzo Zemin Kaplama Nasıl Uygulanır ve avantajları nelerdir?
Neden Derzsiz Terrazzo Zemin Kaplamayı Tercih Etmeliyiz?
Hassas reçinelerle uygulanan işlemler, beton kadar uzun bir ömüre sahip olduğu ve daha ucuz olması bakımından çok daha tercih edilir hale gelmiş durumda. Bunun yanı sıra, estetik açıdan istenilen her rengin ve tasarımın uygulanabildiği zeminler çok daha güzel görünümlü ve kullanışlı hale geliyor.
Dekoratif zemin kaplama sınıfına dahil olan Derzsiz Terrazzo zemin kaplama uygulaması, sıfır voc değerine sahip olmakla birlikte, antibakteriyel özelliğe sahip ve bu açıdan tamamen çevre dostu olarak ön plana çıkıyor. Bu sayede mikrop ve bakteri oluşumunu önlerken, dayanıklılığı ve temizliği ile oldukça kullanışlı zeminler oluşturuluyor.
Derzsiz Terrazzo Zemin Kaplama Nasıl Uygulanır?
Derzsiz Terrazzo zemin kaplama, epoksi reçinesi içine karıştırılan, mermer, cam, granit ya da doğal taşlarla zemine dökülerek uygulanır. Bu uygulamada seçilen renk, desen ve tasarım tamamen zemin kaplama uygulamasını yapan kişiye bağlıdır.
İstenilen her renk ve seçenek reçine içine karıştırılarak elde edilebilir. Bu da mimari açıdan kolay ve uygulandığında estetik olarak oldukça güzel bir görüntü vermektedir. Ayrıca bu uygulamada içine herhangi bir materyal karıştırılmadan direk desenler ya da renklerin karıştırılmasıyla farklı tonlar da çıkarılabilir.
Duvar rengine ya da mobilyalarla bütünlük sağlamasından dolayı oluşturulan desenlerle Derzsiz Terrazzo zemin kaplama uygulanabilir.
Derzsiz Terrazzo Zemin Kaplamanın Yararları Nelerdir?
Terrazzo zemin kaplamaları, Avrupa ve Amerika’da yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ülkemizde ise fiyatı yüksek olarak düşünüldüğü için çok tercih edilmiyor. Ancak bilinenin aksine oldukça maliyeti düşük olan bu uygulama, hem estetik açıdan bütünlüğü oluşturuyor hem de temizliği kolay ve dayanıklı bir zemin görünümü yaratıyor.