Epoksi kaplanan zeminler endüstriyel ve ticari amaçlarla kullanılan mekanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Aslında sağladığı avantajlar ve şık görünümü sebebi ile evlerde de tercih edilebilir. Epoksi zemin kaplamalar ile birlikte geniş uygulama alanı bulan beton zemin Epoksi boya uygulamaları sayesinde çok daha şık ve estetik zeminler elde edilebilmektedir.
Epoksi kaplamalar beton zeminlerin üzerlerine uygulanmaktadırlar. Su ya da herhangi bir kimyasalın üstlerine dökülmesi ile zarar görmeleri çok düşük bir ihtimaldir. Epoksi boya zemin haricinde kullanılmaya başlamasıyla çağ atlamış ve boya sektöründe bir çığır açılmıştır diyebiliriz.
Her iş gibi bu işinde uzmanları bulunmaktadır. Beton zemin epoksi boya hakkında merak ettiğiniz her şeyi bize sorabilir ya da telefon numaralarımızı arayarak bize danışabilirsiniz.
Epoksi Boya Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Epoksi boyanın sürüldüğü zemin tamamen düzgün olmalıdır. Epoksi boya uzun yıllar dayanıklılığını ve güzel görünümünü yitirmediğinden yanlış şekilde uygulanması sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Epoksi boya uygulama işini uzman ellere bırakmakta fayda vardır.
Beton zemin Epoksi boya uygulamasından önce çatlak, patlak veya her türlü kir, yağ, pas gibi materyallerden arındırılmış olmalıdır. Tüm bu olumsuz görünüm ve arızalar giderilirse epoksi boyanın zemine yapışması çok daha iyi olacaktır. Epoksi boya uygulanacak alana kesinlikle nem ölçümü yapılarak nem oranı yüksekse şayet nem bariyerli astar önce zemine sürülerek, epoksi boya işlemine o şekilde başlanmalıdır.
Beton Zemin Epoksi Boya Nasıl Uygulanmaktadır?
Epoksi boyanın avantajları ve güzelliklerinden bahsettik. Peki beton zemin epoksi boya dediğimiz özel boya türü nasıl uygulanır ya da uygulanmalıdır? Sizler için bu aşamaları teker teker maddeler haline getirdik. Epoksi boya uygulamanın adımları:
- Beton zemin rotataygır ve blastrak gibi kazıma makineleri ile kazınmalıdır. Bu makineler çok güçlü olduğundan daha güzel kazır.
- Betonun daha güçlenmesi için empirye olarak bilinen astar türü bir rulo yardımı ile vurulmalı.
- Beton sıklaştırılıp, tüm tozun giderilmesi.
- Solventsiz bir astar olan epoksi boya astarı ve silis kumu zemine uygulanmalıdır.
- Son kat olarak epoksi boya yapılır ve kaplama tamamlanmış olur.