Antibakteriyel epoksi zemin kaplama su geçirmez, aşınma yapmaz ve uygulandığı yüzeyde %100 hijyen sağlamasının yanı sıra kimyasal reçine yapısından dolayı aside, suya, alkaliye dirençlidir. Mikrop barındırmamasının yanı sıra toz tutmaz özelliktedir.
Tüm zeminlerde farklı renk seçenekleriyle uygulama sağlanabilmektedir. İnsan sağlığına zararlı olabilecek hijyen sorunu olan ortamlarda yaşam kalitesini arttırmakta, temiz bir ortam sağlamaktadır.
Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama Kullanım Alanları
Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama sağladığı avantajlarla birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle hijyen sağlanması gereken mutfak, yemekhane, ameliyathane, hastane, sağlık ocakları, fabrikalar, spor salonları, entegre et tesisleri gibi alanlarda tercih edilen zemin kaplama türüdür.
Ayrıca çocuk odaları, kreşler Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama kaplandığında mikroplardan uzak aynı zamanda hijyenik ortam sağlamaktadır. Temizlenmesi ve bakımı kolay, pratiktir.
Antibakteriyel Epoksi Zemin Kaplama Avantajları
- Antibakteriyel Epoksi zemin kaplama ile hijyen gereksinimi duyulan tüm zeminlerde güvenli bir kaplama çeşidi olarak avantaj sağlamaktadır. Ayrıca epoksi kaplama temizlenmesinin kolay olmasının yanı sıra toz tutmaz bir yapıdadır.
- Antibakteriyel özelliğiyle mikropların barınmasına ortam sağlamaz.
- Antibakteriyel Epoksi kaplamanın önemli özelliklerinden biri de alkaliye dirençli, suya, aside dayanıklı olmasıdır.
- Tüm zemin yapılarında farklı renk seçenekleriyle uygulanabilmektedir.
- Antibakteriyel Epoksi kaplama estetik bir görünüm sağlanmasında da etkilidir.
- Antibakteriyel Epoksi kaplama aşınma sorunu yaşanabilecek ortamlarda da sürtünmeye dayanıklı yapısıyla oldukça dayanıklıdır.
Antibakteriyel Epoksi Kaplama Nasıl Uygulanır?
Antibakteriyel epoksi kaplama yapılmadan önce kaplama uygulanacak mevcut yüzeyin yağ, boya, toz benzeri kirlerden arındırılması gerekmektedir. Ayrıca çatlak, kırık, çukur benzeri tadilat ihtiyacı olan yüzeyler tamir edilir.
Gerekli hazırlık aşamasından sonra epoksi astar işlemi yapılır. Epoksi astar zemin ile uygulanacak boya arasında bağlayıcı bir katmandır. Ayrıca yüzeyin kimyasal ve darbeye karşı direncini arttırır. Kendisinden sonra uygulanacak katların yapışmasında da etkilidir.
Epoksi malzeme hazırlama işlemi öncesinden ilk bileşen düşük devirli bir karıştırıcı vasıtasıyla karıştırılırken ikinci bileşen üzerine eklenir ve sonrasında tüm malzeme homojen hâle ulaşıncaya kadar karıştırılır.
Gerekli uygulama yapılmasından sonra hava ve ortam sıcaklığına bağlı olarak zemin 8 saat boyunca kuruma işlemine tabii tutulur.