Ankara Epoksi Zemin Kaplama

Ankara Epoksi Zemin Kaplama
Epoksi zemin kaplaması ilk olarak sanayide kullanılmaya başlamış zamanla alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, okullar hatta ev ve ofislere kadar Ankara epoksi zemin kaplama uygulamalarına rastlanabilir olmuştur.
Ankara epoksi zemin kaplama reçine esaslı, sağlam, estetik ve parlak görünüşlü, dayanıklı bir kaplama sistemidir. İstenildiğinde beğenilen bir tablo bile zemine yerleştirilip, sizin yaratmış olduğunuz bir dekorasyonla, üzeri şeffaf epoksi kaplama yapılarak uygulama zenginliği arttırılabiliyor.
Ankara epoksi zemin kaplama uygulamasının ilk kullanımı inşaat sektöründe beton üzerindeki damarların kaplanması için ortaya çıkmıştır. Daha sonra zemine binen yükün artması, kişi ya da araç trafik kapasitesinin artması beton zeminlerde aşınma oluşturdukça ve hastane, okul, gıda firmaları gibi hijyenin önemli olduğu ve ıslaklığa maruz kalabilecek zemin ortamlarında gerek hammaddesinden gerekse tek bir parça olarak Ankara epoksi zemin kaplama yapılabildiği için bakteri oluşumuna fırsat vermemesinden dolayı tercih edilir bir kaplama sistemi olmuştur.
Ankara epoksi zemin kaplama sistemlerinin en önemli özelliği ekonomik ve kolay uygulanabilir olmasıdır. EK olarak hijyeniktir, toz tutmadığı için kolay temizlenebilir, dayanıklıdır ve bakımı kolaydır. Estetik açıdan uygulandığı alana oldukça etkili bir görünüm sağlar. İstenilen renkte, desende, pütürlü ya da düz uygulanabilir.
Ankara epoksi zemin kaplama uygulaması için öncelikle zemin yüzeyinin hazırlık aşamasından geçirilmesi gerekmektedir. Zemin yağ, toz gibi yabancı maddelerden arındırılmalı, kuru olmalıdır. Zeminin nem oranı % 4 düzeyini aşmamalıdır. Uygulanacak alanın durumuna göre bütün zemin atıkları, inşaat pisliği ve çimento gibi kalıntılardan kurtulmak için çelik bilyelerle çalışılır kalan toz kalıntıları da endüstriyel süpürgeler ile tamamen temizlenerek, yüzey pürüzsüz bir hale getirilir. Zemindeki pürüz miktarının yoğunluğuna göre zımparalama, traşlama gibi yöntemler kullanılabilir ya da bazen sadece süpürge aşaması, zemin temizliği için yeterli olabilir. Ardından fırça ya da rulo ile astar uygulamasına geçilir. Astar da tamamlandıktan sonra, zeminin kullanım amacına göre bir veya birkaç kat, farklı kalınlıklarda kaplama yüzeye uygulanır. Kaplamanın ömrünün uzatılması için dikkat edilmesi gereken nokta, uygulama yapılacak alanın, uygulama esnasında hava, ısı, darbe gibi dış etkenlere kapalı olması ve epoksi türüne göre alanın uygun ısı ve nem şartlarında olmasıdır.